Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orrvikens skola tänker matematik hela tiden

Kunskapsnivån i matematik sjunker bland landets skolelever. För att öka intresset för matte på Orrvikens skola anordnades i går en temadag för alla elever.

Den pedagogiska personalen på Orrvikens skola har fortbildats på matteområdet. Redan när höstterminen inleddes i augusti fick eleverna delta i mattetemadagar. Och det pågående läsåret har följt i samma anda.

– Förutom de tre temadagar vi haft försöker vi tänka matte hela tiden. När vi åker skidor får eleverna till exempel räkna varven och lära sig beräkna tider, berättar läraren Maj-Lis J:son Eriksson.

Under gårdagens mattedag delades eleverna in i olika grupper där elever från förskoleklass till årskurs 5 ingick. Därefter fick de gå runt på fyra olika stationer och genom lekar få inblick i bland annat geometri. När LT hälsade på fick barnen lära sig vad kvadratrar, cirklar och rektanglar är genom att bilda de olika figurerna med kroppen. De spelade också geometribingo och tillverkade egna bokmärken med hjälp av geometriska figurer.

– Man kan lära sig mycket genom lekar och spel. Det behövs inte alltid traditionella läroböcker, säger Maj-Lis J:son Eriksson.