Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oron för vindkraften är onödig

Nu i vintras gick jag på tur mellan Storhogna och Samevistet. I horisonten såg jag då en grupp vindkraftverk jag inte tidigare sett.

Annons

Åker man i backarna på Vemdalsskalet så kan man även därifrån se en annan grupp med vindkraftverk i fjärran. Om vindkraftmotståndarnas teori stämmer så skall turismen i Vemdalsområdet minska kraftigt och turistföretagen tvingas lägga ner. Detta då turisterna blir helt vansinniga för att de ser ett vindkraftverk som producerar miljövänlig elkraft.

På samma sätt kommer satsningen på stugor samt nya liftar i Almåsa att misslyckas totalt eftersom det inte bara står ett vindkraftverk på Almåsaberget utan intill ligger Råshön vindkraftpark. Är det verkligen någon som tror på vindkraftmotståndarnas teorier? Inte jag.

Visst finns det naturfanatiska turister som vill ha den ultimata naturupplevelsen men dessa är väldigt få, genererar inga intäkter och de facto har enorma vidder att röra sig i men det är besvärligt att ta sig dit. Även där kommer de att störas av andra turister och samernas skotertrafik.

Om turistföretagarna och kommunerna tänker till så inser de nog att de turister som genererar stora intäkter, det vill säga köper produkter och tjänster är de som inte bryr sig ifall det står några vindkraftverk i horisonten. Ska man satsa på minoriteten eller det som ger något tillbaka? Det går faktiskt inte att ha orörd natur och samtidigt alla bekvämligheter på samma ställe.

Låt oss därför ”spara” rätt områden till naturturisterna.

Per Edström, Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel