Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örjan Nilsson

Min älskade make, vår älskade pappa, Örjan Nilsson, har hastigt avlidit i sitt hem på grund av plötslig sjukdom.

Annons

Örjan Nilsson växte upp i Östersund. Han var enda barnet till John och Ada Nilsson. Han gick på Norra Skolan till och med högstadiet. Efter gymnasiestudier började Örjan läsa juridik vid Uppsala universitet tiden 1974-1979. Efter examen börjande han arbeta på Patent- och registreringsverket i Sundsvall. Han tjänstgjorde därefter som tingsnotarie vid Karlstads tingsrätt åren 1981-1983.

Han gifte sig 1982 med lngmarie och de fick barnen Karolina och Kristofer. År 1983 flyttade Örjan med familj tillbaka till Östersund då han börjande arbeta på LRF konsult eller Driftsbyrån som det hette vid den tiden. Han arbetade där som jurist åren 1983-1990. År 1990 började han arbeta som biträdande jurist vid Sjöbergs advokatbyrå i Östersund. Örjan Nilsson blev medlem i advokatsamfundet 1992 och var verksam som advokat vid Sjöbergs advokatbyrå, främst som konkursförvaltare och som specialist på personskadeärende. År 2004 startade han egen verksamhet och påbörjade ett samarbete med advokat Olof Öhlén i Sundsvall tillsammans med sin högt uppskattad sekreterare Maud Andreasson. Örjan var duktig och noggrann som advokat och väldigt omtyckt av sina klienter.

Örjan och Ingmarie gick så småningom skilda vägar och han gifte om sig med Anki Engström och bosatte sig i Ås sedermera Täng som han övertog när föräldrarna gick bort i relativt tidig ålder, och det var det stället och familjen som var hans stora intressen i livet.

Örjan var en njutningsmänniska som älskade att vara ute i naturen, åka skidor, promenera, äta och ta ett glas vin till maten i goda vänners lag. De sista åren införde han en friskvårdsdag varje vecka och den dagen var helig för honom.

Örjan älskade även att lyssna på musik och en stor idol var Jerry Williams. När sådan musik spelades höjdes volymen och glädjen över musiken lyste i ögonen på honom.

Vi är tacksamma för allt han gav och för den goda vän han var. För oss inom familjen har Örjan genom alla år funnits till hands och många är de fina minnen vi har av vår kärleksfulle make, pappa och ”plastpappa”. Vi kommer att sakna honom oändligt mycket.

Mer läsning

Annons