Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örgryte tillbaka i allsvenskan

Annons
Örgryte är tillbaka i allsvenskan efter två års spel i superettan. 3–0-segern över Väsby på hemmaplan betyder att allsvenska platsen är säkrad trots att en omgång återstår. Segern mot Väsby blev aldrig dramatisk, däremot det som hände vid sidan av planen. I samband med Marcus Allbäcks 1–0-mål rasade en del av läktaren ned och matchen fick avbrytas och en man i 18-årsåldern fördes till Sahlgrenska sjukhuset.

När matchen väl kom i gång gjorde Allbäck ytterligare ett mål i andra halvlek och Magnus Källander fastställde slutresultatet. Vilket lag som tar den andra direktplatsen avgörs dock inte förrän i sista omgången. Häcken såg ut säkra den men tappade en 2–0-ledning till 2–2 borta mot Falkenberg samtidigt som Assyriska besegrade bortabesegrade Landskrona (3–0). De två resultaten betyder att Häcken och Assyriska båda har 52 poäng men Göteborgsklubben Häcken före tack vare bättre målskillnad.

Förutom de två klubbarna har även Brommapojkarna, en poäng efter, chans att knipa den allsvenska platsen. Häcken möter Landskrona, Assyriska tar emot Ängelholm och BP ställs mot Degerfors.

Mer läsning

Annons