Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Organiserade rånkupp hos sin morfar

En 21-årig man döms för att ha planlagt ett rån hos sin egen morfar. Vid rånet stals ett kassaskåp med drygt 40 000 kronor.

Annons

Enligt tingsrättens dom hade den 21-årige mannen av sin mamma fått reda på att hans morfar ägde ett kassaskåp där han förvarade 40 000 kronor. Tillsammans med ett okänt antal kamrater åkte 21-åringen från sin bostad i Norrbotten till sin morfar som bor på en ort i Krokoms kommun.

Väl framme valde 21-åringen att inte följa med in i huset medan två av hans kamrater gick in. Det visade sig dock att 21-åringens morfar inte längre bodde där utan att det i stället var 21-åringens morbror som hade tagit över bostaden.

Enligt domen blev morbrodern misshandlad av två okända män och de båda tog med sig det kassaskåp som fanns i bostaden.

Tingsrätten har inte lyckats avgöra vilka de båda männen som rånade 21-åringens morbror var. Men rätten dömer både 21-åringen och en 18-åringen för grov stöld då rätten anser att det är bevisat att de båda var med på resan från Norrbotten och delaktiga i stölden av kassaskåpet.

De båda männen ska tillsammans betala tillbaka ett skadestånd på totalt drygt 56 000 kronor till morbrodern och 21-åringens morfar som även han förvarade pengar i kassaskåpet. Den 21-årige mannen erkänner att han var med på resan och har berättat om sin delaktighet. 18-åringen säger att han inte minns vad han gjorde de aktuella dygnen eftersom han var påverkad av narkotika.