Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Organiserade rånkupp hos sin morfar

En 21-årig man döms för att ha planlagt ett rån hos sin egen morfar. Vid rånet stals ett kassaskåp med drygt 40 000 kronor.

Enligt tingsrättens dom hade den 21-årige mannen av sin mamma fått reda på att hans morfar ägde ett kassaskåp där han förvarade 40 000 kronor. Tillsammans med ett okänt antal kamrater åkte 21-åringen från sin bostad i Norrbotten till sin morfar som bor på en ort i Krokoms kommun.

Väl framme valde 21-åringen att inte följa med in i huset medan två av hans kamrater gick in. Det visade sig dock att 21-åringens morfar inte längre bodde där utan att det i stället var 21-åringens morbror som hade tagit över bostaden.

Enligt domen blev morbrodern misshandlad av två okända män och de båda tog med sig det kassaskåp som fanns i bostaden.

Tingsrätten har inte lyckats avgöra vilka de båda männen som rånade 21-åringens morbror var. Men rätten dömer både 21-åringen och en 18-åringen för grov stöld då rätten anser att det är bevisat att de båda var med på resan från Norrbotten och delaktiga i stölden av kassaskåpet.

De båda männen ska tillsammans betala tillbaka ett skadestånd på totalt drygt 56 000 kronor till morbrodern och 21-åringens morfar som även han förvarade pengar i kassaskåpet. Den 21-årige mannen erkänner att han var med på resan och har berättat om sin delaktighet. 18-åringen säger att han inte minns vad han gjorde de aktuella dygnen eftersom han var påverkad av narkotika.