Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ordföranden tror inte på uppdelning av kultur och fritid

Dela upp Kultur- och fritidsnämnden. Dagens system är felkonstruerat, det tycker Bosse Svensson, (C), som nu vill se en förändring.

– I dagens läge är båda förlorare och skapar motsättningar. Jag vill driva en politik där de båda nämnderna är var för sig, säger Bosse Svensson, kandidat till kommunfullmäktige i Östersund.

Han nämner kulturhusfrågan som ett exempel där det inte varit gynnande att de båda nämnderna är sammanslagna.

– Det blev en utdragen process som inte hade behövt tagit så lång tid ifall det funnits två förvaltningar, säger han.

Karin Thomasson, (Mp), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden, förstår Bosse Svenssons poäng men håller inte med.

– Att skilja nämnderna åt skulle inte vara lösningen. Tittar vi på pengarna till exempel så får vi i dag en ram att hålla oss till tillsammans, då kan man fördela på ett annat sätt än om vi vore var för sig, vilket är bättre.

Karin Thomasson tycker att nämnderna har flera fördelar av varandra.

– De två områdena går ofta ihop, det är svårt ibland att säga vad som rör vilken nämnd. Dans till exempel, är det kultur eller fritid? Och vore vi åtskiljda skulle vi få slåss mot varandra och de andra nämnderna, nu kan vi samarbeta mot de andra i många frågor.