Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ordförande inför ligapremiären

... Bodil Eriksson, ny ordförande i Jämtland Basket; hur är läget strax innan ligapremiären?

– Bara bra! Jag står i en tom lägenhet i Stockholm och målar så om du står ut med att det ekar kan vi prata. Just nu tänker jag bara på hur himla kul och hur spännande det ska bli att ligan sätter i gång.

Hur då, spännande?

– Att få se vår nya satsning på Torbjörn Gehrke och Zeljko Brlek och på det unga laget med så stor utvecklingspotential. Vi har sagt att ledarskapet är jätteviktigt och därför känns det väldigt intressant och jag är mycket positiv.

Vad betyder det att Jämtland Basket i år minskat i omfång eftersom damerna spelar i en ny klubb, Östersund Basket?

– Vi har gjort det för att få mer fart i baskeen. Vi måste ha fler klubbar, fler lag som satsar, fler människor som jobbar. Vi behöver mycket folk som har engagemang. Jämtland och Östersund är två klubbar, men vi är ändå som en familj. Totalt sett tror jag att alla blir vinnare.

Vilka huvudfrågor jobbar du och styrelsen med?

– Ledarskapet och Sporthallen är prioriterade. Just nu förbereder vi oss inför nya Sporthallen. Vi vill kunna göra bättre matcharrangemang och utveckla IT i hallen. Vi vill också fånga in nya grupper av människor så att basketfamiljen växer.

Det senaste beskedet är att Sporthallens om- och utbyggnad blir lite försenad. Din kommentar på det?

– Det följer den tidsplan som vi har trott på. Jag tycker det är jättebra att vi får vara kvar i Sporthallen under tiden och att vi inte måste flytta till andra hallar.

Hur ser ekonomin ut inför säsongen?

– Vi kommer att ha nästan exakt samma omsättning som i fjol, cirka 5.2 miljoner kronor. Målet är att vi ska göra en vinst på några hundra tusen kronor och kunna beta av skulden.