Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ordförande: Det är vd:s fel

BTEA:s styrelseordförande Dan Martinsson vill inte ta på sig något ansvar för de olagliga affärerna. Han anser att vd Jörgen Mattsson är den som har brustit i den här frågan.

Annons

Dan Martinsson (S) är politiskt tillsatt styrelseordförande för BTEA. Han vill inte ta på sig något ansvar för händelsen utan pekar på att det är Jörgen Mattsson som i sin roll som vd som är ytterst ansvarig för den här typen av affärsuppgörelser.

– Det är ju vd som har de här besluten på delegation, säger han.

Styrelseordförande Dan Martinsson konstaterar att det inte är särskilt proffsigt att ingå avtal värda upp mot 10 miljoner kronor utan att känna till vilken lagstiftning som reglerar området.

– Jag blev förvånad när jag fick höra om det här. Jag har hela tiden trott att det här ska fungera men jag är ju inte och gräver i företaget på en sådan detaljnivå.

Dan Martinsson tycker att det som har inträffat är mycket allvarligt men har trots det fortsatt förtroende för sin vd.

– Han är ny och han hade väl inte den kunskapen med sig.

Att styrelsen skulle ha gjort något fel när Jörgen Mattsson anställdes vill Dan Martinsson inte gå med på. Han tycker inte att det hade varit rimligt att i det läget ställa frågor om vilka kunskaper den tilltänkte vd:n hade när det gällde relevant lagstiftning.

Dan Martinsson vill inte spekulera om vad misstaget kan kosta men säger att en jurist är inkopplad för att gå igenom ärendet.

– Vi måste rannsaka oss själva och titta på den här biten. Vi har gjort ett fel och det kan bli kostsamt men var vi landar det vet vi inte.