Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ordet fritt: Fler söker jouren

Aldrig har så många varit i kontakt med Kvinnojouren som 2013. Det blåser kalla vindar i hela landet och kvinnor drabbas på flera olika plan.

Feminister attackerades av nazister i Malmö. Nazistiskt våld måste fördömas, oavsett var det sker, och det är ingen tillfällighet att rasistiska eller andra extrema organisationer attackerar just feminister. Den kvinnosyn som finns inom extrema ideologier, vill starkt begränsa kvinnors rättigheter och kampen för ett jämställt samhälle.

Feminismen strävar efter jämställdhet, lika villkor för kvinnor och män och efter att utjämna de skillnader som finns i vårt samhälle. I motsats till detta finns extrema ideologier som i sin antifeminism attackerar, mer eller mindre våldsamt, det jämställda och inkluderande samhället.

Kampen för ett jämställt samhälle, åsikts-, yttrandefrihet och respekt för varandra måste föras dagligen. Vi på kvinnojouren gör just detta genom att belysa frågan om kvinnors rätt till ett liv i frihet och utan våld. Mäns våld mot kvinnor är den yttersta konsekvensen av ett ojämställt samhälle. Kampen måst tas hela tiden och på fler än en arena.

Kvinnojouren – en fristad i ingenmansland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel