Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ord och inga visor

"Så länge skutan kan gå, så länge hjärtat kan slå, så länge solen den glittrar på himlen den blå." Så sjöng Evert Taube en gång. Fröjd var det fråga om. Hur ser det ut i dag? Ljuvlig skördetid med hjortron allsköns trädgårdsfröjder för att inte tala om rip- och älgjakt. 

Låt oss titta lite utanför vår ankdamm. Nukleära problem i Japan, skoningslöst mördande i Syrien, tilltagande anarki i Egypten, inbrott i Östersund, rån i Malmö, hån i media, avfolkning i Norrland. 

Profeten Sefanja (3:8) ger ett varningens ord: "Vänta därför på mig, säger Herren, på den dag då jag står upp för att ta byte. Ty detta är mitt domslut: jag skall förena folk och samla kungariken för att för att utgjuta över dem min förbittring, hela min vredes hetta. Ty av nitälskans eld ska hela jorden förtäras.

Ord fyllda av kraft. Ord och inga visor. Var är förkunnarna, prästerna och predikanterna som ska leda oss och göra profetisk analys och jämföra tidens tecken med Den Heliga Skrifts profetior och med kraft förkunna Guds ord? Kommer de att finnas i kyrkorna efter kyrkovalet ?

Börje Forsberg i Huså

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel