Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Orättvis" seger för Modo

Annons


När de etablerade rutinerade och etablerade namnen i Modo sviker är det en chansning från Norge som övertygar i match efter match.

Hemma mot Luleå behövde den korte gutten med den långa klubban, Mats Zuccarello-Aasen, bara 23 sekunder av förlängningen för att vispa in 3–2–pucken.

Ett väldigt orättvist resultat eftersom Luleå var det klart bättre laget i matchen.

Åskådarna i Örnsköldsvik undrar var Magnus Wernblom håller hus den här säsongen. Varför syns inte heller lagkaptenen Per Svartvadet? Varför ser Fredrik Warg inte ut att trivas? Att laget inte gått bättre hittills beror mycket på att de här stjärnorna inte levererat.

Istället har det mesta handlat om Mats Zuccarello-Aasen, tillsammans med kedjekamraterna Niklas Sundström och norrmannen Per-Åge Skröder. Den trion har stått för det mesta i Modo, och det är tack vare den som laget parkerar på slutspelsplats.

-Det jag är nöjd med är de två poängen, och att vi kämpade hela vägen ut, summerade Modos assisterande tränare Fredrik Andersson.

Han sade också att det var skönt att ha Mats Zuccarello-Aasen i sitt lag.

Om Modo får igång sina hittills nästan osynliga spelare, och samtidigt får in skadade Andreas Salomonsson och nyförvärvet Patrik Yetman, finns mycket ta ur laget. Den saken är klar. Men inget av det som visades upp mot Luleå tydde på att en toppform finns inom räckhåll.

Luleå var faktiskt bättre på alla punkter, utom möjligen på målvaktssidan, där Karol Krizan vann knappt över Gusten Törnqvist.

Bortalaget började bäst, var klart vassare i den andra perioden – och borde ha avgjort i något av sina numerära överlägen i den sista perioden. Klart att Luleås tränare Roger Rönnberg inte borde vara nöjd, inte när det bara blir en poäng.

-Synd bara att vi inte tog det här i sista perioden. Vi hade bra balans i laget och bra läsning, men vi tar för många utvisningar. Vi var för mysiga i vissa lägen, man ska bara ha barnsjukdomarna en gång, sade Rönnberg som höll masken ganska bra trots att hans lag är på väg ur högsta serien i ishockey.

Mer läsning

Annons