Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orättvis politik

När man kom med förslaget att sänka studiebidragen för ca 400 000 studerande, blev det protester som man nu lyssnat på och därför drar man tillbaka förslaget. Men när över 2 miljoner pensionärer protesterar mot sänkta pensioner och att man beskattas högre än andra, då lyssnar man inte utan skyller detta på den så kallade bromsen.

Är det inte politikerna som tillsatt denna broms, är det inte politikerna som beslutat om att pensionärer ska beskattas högre än arbetare? Det uttalas från högt håll (politiskt) också om att man ska motarbeta segregering, det verkar tydligen då inte gälla alla i detta så demokratiska samhälle.

Det pratas ofta om politikerförakt, men det är ju faktiskt något som politikerna själva varit med om att skapa, dessutom bygger man ju på det lite dag för dag!

När man sedan hör dessa höga politiker uttala sig om allas lika rätt, jämställdhet och solidaritet, ja då börjar man verkligen fundera över vad dom då menar.

Roger Westerlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel