Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖPU

Östersunds pensionärsuniversitet gästades på november månads medlemsmöte av riksidrottsförbundets ordförande Karin Mattsson Weijber.

Ett femtiotal medlemmar hade kommit för att lyssna på henne för att bland annat få ta del av riksidrottsförbundets syn på motion och hälsa för äldre. Ordförande Inger Jonasson hälsade åhörarna och föredragshållaren, som är bördig från Frösön, välkommen.

Karin gav en bred inblick i Riksidrottsförbundets verksamhet och poängterade vad som är viktigt i den svenska modellen – de ideella ledarna och idrottsföreningarna. Idrottsrörelsen omfattar 3,2 miljoner medlemmar i 20 000 självständiga idrottsföreningar.

Det talas i dag om värdegrund i olika sammanhang och riksidrottsförbundets värdegrund är glädje och gemenskap, demokrati och delaktighet, allas rätt att vara med och rent spel. En värdegrund som också kan anammas för ÖPU:s verksamhet. När det gäller äldres motion och hälsa poängterade Karin att det aldrig är för sent att börja motionera utifrån sina egna förutsättningar, även om vi inte når elitidrottsnivå.

Karin berättade också om sin väg till ordförandeposten i riksidrottsförbundet som hon tillträdde 2005 som första kvinna på den posten, endast 33 år gammal.

Karin avtackades med en varm applåd.

Efter Karins anförande vidtog gemytlig samvaro kring kaffeborden med som vanligt gott fikabröd.

Inger Jonasson