Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oppositionsrådet lämnar härjedalspolitiken

Benny Tronsson (M) lämnar den politiska scenen i Härjedalen. Tronsson som är oppositionsråd hänvisar till familjeskäl samt att några av hans partikamrater ändrat ståndpunkt i viktiga frågor.

Moderaten Benny Tronsson har sedan en tid pendlat mellan sin familj i Halland och Funäsdalen vilket är en resa på cirka 90 mil enkel väg.

– Jag har under hela mandatperioden varit inställd på att det skulle vara min sista men i går beslutade jag mig för att lämna i förtid, berättar Tronsson som vill spendera mer tid tillsammans med sin familj.

Tronsson hänvisar även till att det är en stor, icke avdragsgill, kostnad för honom varje månad för resor mellan Halland och Härjedalen.

En viss oenighet inom partiet i viktiga frågor är anges också som ett vägande skäl.

– Några för mig viktiga beslut där partiet enligt mitt sätt att se det inte har hållit i hop spelar in. Bland annat är det frågorna om vindkraft och regionfrågan där vi före valet hade andra politiska ställningstaganden än vad nu blivit fallet. En av dessa frågors avgörande fick även förra kommunalrådet att avgå, skriver Benny Tronsson i sitt avsägelsebrev till kommunen.

Benny Tronsson avsägelse kommer att tas upp i kommunfullmäktige nästa vecka.