Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oppositionen och deras fula knep

Svar på ”Är valet en tävling? I så fall, vilka är tävlingsreglerna?” 14 augusti. Katarina Nyberg-Finn (S) stör sig på fula knep och lögner på insändarsidorna.

Jag håller med, fakta är bättre än faktoider och det är minst lika enkelt att använda fakta för att visa på hur vänsterblocket styr och ställer i Östersund. Jag undrar om Katarina står lika rakryggad när hon berättar om hur hon med näbbar och klor kämpade för att kommunens personal inte skulle få arbetkläder, fastän de ville ha det och pengarna fanns. Eller hur Karin Tomasson (MP) upprört argumenterade för att inte göra ett försök med Bokbussen uppställd vid Lillänge under helgerna.

Karin var inte villig att testa utan visste redan att medborgarna inte behöver Bokbussen. Även här fanns det pengar eftersom Alliansregeringen gett Östersund 44 miljoner, pengar som snabbt gömdes undan för att hålla skenet av ekonomisk kris uppe och kunna hävda att regeringen inget gjorde för kommunerna.

Det tycker jag är fula knep på betydligt högre nivå än vad insändarskribenterna kan åstadkomma speciellt som det nu visar sig att kommunen gör över 100 miljoner kronor i överskott.

Detta hände på mitt hittills enda kommunfullmäktigemöte. Frågan är om jag ens vill veta vad som har hänt på alla andra. Det är nog tur för vänsterblocket att väljarna inte vet hur det går till, hur det resoneras på mötena och hur mycket bra saker som vänsterblocket säger nej till.

Per Edström (C), Östersund Ersättare i kommunfullmäktige. Kandidat till kommunal-, landstings- och riksdagsvalet.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel