Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppna famnen i Backe

Under 2009 kom det 2 250 asylsökande barn och ungdomar till Sverige och enligt Migrationsverkets prognoser förväntas en ökning under 2010 till 2 800–3 000.

Vid kommunfullmäktige i februari beslutades att Strömsunds kommun skulle ta emot ensamkommande flyktingbarn/ungdomar. Beslutet har föregåtts av en noggrann utredning om vad som krävs av oss som mottagarkommun. Tjänstemän och politiker från kommunen har gjort studiebesök hos kommuner som redan är mottagare av dessa barn/ungdomar för att ta del av deras erfarenheter för att det ska bli så bra som möjligt för barnen/ungdomarna. Den grupp som är aktuell för att komma till vår kommun i dagsläget är, enligt uppgift, i gymnasieåldern och de kommer att få sitt boende i Strömsunds tätort.

I Backe finns ett stort engagemang för att ta emot ensamkommande barn och ungdomar. Det är viktigt att ta tillvara det engagemanget. Eftersom behovet av kommunplatser är stort och det finns ett engagemang i frågan, finns nu ett förslag om att vi ska ta emot ytterligare barn och ungdomar i åldern 12–15 år, det vill säga yngre barn, som i så fall skulle kunna ha både sitt boende och skolgång i Backe.

Gudrun Hansson (S) kommunalrådskandidat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel