Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oppenstam dömd till fängelse

Tone Oppenstam, Grand Residence Åre, döms av Svea hovrätt till fängelse för grovt skattebrott och grova bokföringsbrott. Hon förbjuds också bedriva näringsverksamhet i fem år.

Annons

Som LT berättat tidigare överklagade Tone Oppenstam den treåriga fängelsedomen för grovt bokföringsbrott, urkundsförfalskning och grovt skattebrott från december 2012.

Tone Oppenstam, känd från bland annat TV4-serien ”Ladies på Östermalm”, dömdes i samband med hennes exploateringsprojekt Grand Residence Åre.

Tingsrätten slog fast att hon "befunnits skyldig till grovt skattebrott genom att med oriktiga uppgifter ha tillskansat sig ingående mervärdesskatt med drygt sju miljoner kronor”.

Hovrätten sänker straffet med några månader, men dömer Tone Oppenstam till 2 år och nio månader. Däremot frias hon från misstankarna om urkundsförfalskning.