Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppen trädgård i Strömsund

Besök i andras trädgårdar kan vara inspirerande. På lördag finns chans till det i Strömsund där sex privata trädgårdar, och geologiska trädgården, har öppet för alla.

Trädgårdsföreningen hälsar alla välkommen till "öppen trädgård" på lördag. I geologiska trädgården, bredvid Hjalmar Strömerskolan, blir det tipspromenad och visningar av trädgården hela dagen. Där blir också växtförsäljning och Konsum bjuder på fika.

Under samma dag har sex medlemmar i föreningen öppet i sina privata trädgårdar dit alla som är intresserade är välkomna:

– De sex trädgårdarna har olika stil, beroende på vad var och en är intresserad av, säger Barbro Backlund från Trädgårdsföreningen. Några odlar mycket grönsaker, andra har massor av sommarblommor och så vidare.

Trädgårdarna som hålls öppna (11-16) är Barbro Backlunds egen trädgård som finns på Näsviken, Moa Crombergers och Leo Brucewitz trädgård som finns på Öhn, Kerstin Erikssons på Strömsvägen, Rose-Marie Rovas på Pumphusgatan, Margareta och Kim Honns trädgård på Granvägen och Harriet Perssons på Norra Strandvägen. Adresser och vägbeskrivningar finns i geologiska trädgården.

– Vi utger oss inte för att vara experter, säger Barbro Backlund, utan vi vill bara visa det vi tycker är så kul att hålla på med, alltså föränderliga, levande trädgårdar.