Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öpna landsbygden

I drygt 20 års tid har jag bott på och försökt verka för utveckling av landsbygden!

Lokalt, regionalt och i någon mån nationellt.

Totalt sett har dock landsbygdens negativa utveckling fortsatt, med några få undantag, där lokalpolitiker och byar har hittat former för samverkan! Det känns som om konsekvenserna av många beslut inte tillräckligt noga analyseras, med förödande följder. Alla storvulna löften om en levande landsbygd har kommit på skam. Inför årets val är tendensen densamma. Det upplevs som att landsbygdens problem inte får en fast grund, trots att alla partier, tom. SD, påstår sej vilja stödja landsbygden.

Så, vad göra?

Vi kan öppna våra byar för invandrarna (de kommer ju från sin landsbygd) som ger stora möjligheter både för inkomster och arbete. Tomma hus kan hyras ut, mat skall köpas lokalt – kanske till och med lagas – transporter skall ordnas – utbildning skall genomföras och fina kontakter människor emellan skapas! Skolorna fylls på och befolkningen ökar!

Vi kan bli en viktig och realistisk del i integrationen.

Vi kan förmedla både våra traditioner, språk och visa att vi förstår deras situation och har hjärta att dela med oss!

Visst finns det svårigheter, men de är ju till för att övervinnas.

I en orolig värld borde vi göra oss beredda att dela vår vardag med fler som behöver skydd.

Det kommer fler duktiga idrottare, forskare och tekniker med utländsk bakgrund som vi kan vara stolta över och inte vill vara utan!

Owe Nordling, Högboda

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel