Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktiga värden står på spel

/

Om knappt 3 veckor,
den sista mars, löper 300 avtal mellan arbetsmarknadens parter ut. Totalt omfattas två miljoner arbetstagare av årets avtalsrörelse.

Annons

Först ut i förhandlingarna om ett nytt avtal var som vanligt industrin. Tiden börjar nu bli knapp och frågan är om parterna hinner nå en överenskommelse i tid och därmed sätta ett riktmärke för övriga branscher.

Stötestenen är återanställningsrätten för arbetstagare som förlorat sina jobb. Arbetsgivarna säger sig numera vara villiga att acceptera vissa löneökningar för såväl innevarande som nästa år – utgångsbudet innan förhandlingarna inleddes var som bekant nollavtal – men inte med mindre än att facket överger kravet att reglera möjligheten att hyra in arbetskraft under den niomånadersperiod som uppsagda har förtur till återanställning.

Facket kan självfallet inte acceptera ett uppluckrat anställningsskydd i utbyte mot några hundra-lappar i lönepåslag. Nej, målet måste vara att en gång för alla täppa till luckorna i anställningsskyddet.

Exemplen på hur arbetsgivare rundar anställningsskyddet har varit många under senare år. Ett företag behöver minska bemanningen på grund av minskad orderingång. Ett 50-tal fast anställda tvingas därför sluta, men strax därefter är 25 av de uppsagda tillbaka på jobbet, fast nu som inhyrd personal.

Som vanligt finns det gradskillnader även i helvetet. Första priset i löntagarhån måste gå till den butik i Stockholm som svarade fackets propåer att teckna kollektivavtal med att helt enkelt säga upp hela arbetsstyrkan för att sedan återanställa den via ett bemanningsföretag.

Trenden är tydlig, arbetsgivare kan enkelt kringgå turordningsreglerna och sedan är det bara att plocka russinen ur kakan. Så undergrävs löntagarnas ställning och vi får en arbetsgivarnas arbetsmarknad där företag kan välja och vraka och göra sig av med till exempel obekväma röster och äldre som inte förmår hålla samma tempo i produktionen.

Slaget mot a-kassan, den omänskliga behandlingen av sjukskrivna, arbetsgivarnas taskspel med anställningsskyddet, den urholkade konflikträtten – det finns en känsla att årets avtalsrörelse innefattar så mycket mer än bara de konkreta frågor som ligger på förhandlingsbordet.

Striden handlar inte främst om kronor och ören utan om att komma med ett svar på de senaste årens återkommande angrepp mot löntagargrupperna. Finns musklerna för att säga ”Hit, men inte längre!”?

Mer läsning

Annons