Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem är det egentligen som styr landet?

/

Med all den auktoritet som kommer med statsministerämbetet gick Fredrik Reinfeldt till angrepp mot Mona Sahlin i gårdagens radiodebatt.

Annons

Ni bygger er politik på fuskuppgörelser, halvfärdiga idéer och för övrigt är ni inte ens överens om vad ni vill göra. Till slut ville man bara utbrista ”Stopp! Vem är det egentligen som har styrt landet de senaste tre åren?” På Reinfeldt låter det nästan som att ansvaret ligger hos oppositionen. Men som Sahlin påpekade: Det är inte vi som är arkitekterna bakom miljardregnet över landets rikaste tiondel. Vi har inte monterat ned den kommunala vuxenutbildningen mitt under brinnande kris. Det är inte vi som låter tusentals arbetslösa ungdomar gå runt och göra mest ingenting på dagarna.

Till skillnad från söndagens tv-utfrågning lyckades Mona Sahlin i går peka ut svagheterna i regeringens politik. Så måste den tidiga valrörelsen fortsätta. Vi kan inte fästa blicken mot nästa mandatperiod utan att först ha gjort ett ordentligt bokslut över högerns år i maktställning.

För borgerligheten finns ett facit och det är Mona Sahlin som måste redovisa resultatet. Fredrik Reinfeldt kommer nämligen inte att göra det.

Mer läsning

Annons