Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värna vänsterflanken på kongressen

En sista hälsning till de 350 ombud som i morgon bänkar sig i Älvsjömässans kongresshall: Det räcker inte med a-kassan – se nu till att det blir skillnad!

Annons

När sossarna ska slå fast politiken för 2010 och vidare finns två alternativ, antingen lägga sig i samma sovsäck som Anders Borg eller mäta ut en egen plats. Valet kan verka enkelt men i praktiken finns flera utmaningar. Bland annat finns en rädsla att förlora storstadsväljare om kongressen styr politiken för mycket till vänster.

2006 samlade sossarna 11,6 procent i Norrmalm-Östermalms valkrets och det skulle förvåna mig om inte resultatet blir ännu lite sämre nästa år. Och nej, det är ingen farhåga. Det skulle tvärtom betyda att S-kongressen lyckats med sitt viktiga uppdrag, nämligen mejsla ut ett starkt alternativ till borgerligheten. Så skickas budskapet ut att S inte accepterar regeringens attacker på trygghetssystemen, utsugningen av pensionärerna och utförsäljningen av våra gemensamma tillgångar.

Norrmalm-Östermalm är en omöjlig match att vinna, där kan man aldrig bli för lite vänster. Men det finns ett annat Sverige utanför tullarna. I Huddinge och Östersund. Värna vänsterflanken på kongressen. KO

Mer läsning

Annons