Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkommen tillbaka till Sverige

/

Annons

Hur ska Julian Assange klara detta? Bli överlämnad till ett land där rättssystemet är infiltrerat av radikalfeminister som sett till att processen med sådana som han görs kort, ett skott och i huvudet, åtföljt av en anonym begravningsceremoni i granskogen.

Nidbilderna av Sverige har varit legio under det årslånga juridiska förspel som inleddes med att svensk åklagare utfärdade en europeisk arresteringsorder på Julian Assange. Även om bilden av ”världsförbättraren” har solkats efter besvärande uppgifter från tidigare medarbetare, saknas det inte anhängare som tar Assange i försvar. I deras värld är brottsmisstankarna – våldtäkt, två fall av sexuellt ofredande och ett fall av olaga tvång – i bästa fall överdrivna, i värsta fall en konspiration orkestrerad av den amerikanska säkerhetstjänsten. Den svenska sexbrottslagstiftningen är bara ett instrument för att en gång för alla sätta stopp för Wikileaksgrundarens framfart.

Under de utdragna domstolsförhandlingarna i England har Assanges försvare hävdat att deras klients liv skulle sväva i fara om han överlämnades till Sverige. Ty Sverige är bara ett transitland, Assanges slutdestination är egentligen den amerikanska Guantanamobasen på Kuba. Det skulle bli straffet för Wikileaks stora släpp av amerikanska diplomatdokument.

Den brittiska hovrätten underkände på alla punkter Assanges argument för att stoppa överlämningen. Det får antas bero på att hans farhågor är betydligt överdrivna.

Mer läsning

Annons