Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppblåst ungmoderat

/

Annons

Y ”Det är trist att MUF centralt vill döda MUF Jämtland”. Så kommenterar moderata ungdomsförbundets länsordförande Jonas Bysell det faktum att MUF:s förbundsstyrelse startat en uteslutningsprocess efter Bysells vilda festande i samband med förbundsstämman i Göteborg för några veckor sedan.

Koll på promillen är inte en av Jonas Bysells starka grenar. Även förmågan till självinsikt kan diskuteras.

Att MUF Jämtlands framtid står och faller med Jonas Bysells fortsatta deltagande är inte bara bevis på att ungmoderaten blåser upp sin egen viktighet till smått komiska proportioner, det visar att han är olämplig att leda MUF:s distriktsavdelning.

Det finns exempel på rikspolitiker och andra betydligt mer namnkunniga personer än Jonas Bysell som har gjort bort sig på fyllan, men dessa har i alla fall haft den goda smaken att tona ned sin egen person.

Att det inom MUF, liksom i alla andra politiska sammanslutningar, finns olika falanger som strider om makten är ingen nyhet. Men att uteslutningsprocessen av Jonas Bysell skulle bero på eventuella meningsskiljaktigheter inom MUF är bara ett dåligt svepskäl.

Det vore väl synnerligen märkligt om Bysells fylleslag passerade förbundsledningen utan åtgärder. Vad skulle det sända för signaler till unga MUF:are, i vårt förbund är det fritt fram att supa och leva rövare? Z

Mer läsning

Annons