Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satir: Stabsmöte hos Centerledaren

/

Annons

Vi har ett bekymmer, nu har jag i ett års tid sagt att vi inte alls accepterat kärnkraften, men om två månader öppnas möjligheten att bygga nya reaktorer.
Vad ska jag göra, säga att allt är ett missförstånd? Att Fredrik och Jan har lurat mig? Nja, det är nog ingen bra idé, du sa ju faktiskt att vi fortfarande är emot kärnkraften.
Men vi är ju inte det!
Kan vi inte lägga skulden på näringslivet, det är ju faktiskt de som vill bygga, inte vi? Jag kör samma upplägg som med Saab, regeringen tänker inte bygga bilar, inte heller kärnkraftverk. Men vill någon annan så ... det är ju ett fritt land.
Jo, fast man kan inte rösta på industrin, det är vi som måste tänka på procenten.
Ja ja. Men jag kan åtminstone skälla lite på dem. Jag har fått bra träning av att bråka på GM … Rådgivaren: Så här, om vi skickar fram Andreas Carlgren så kan han säga något i stil med att innan vi kan sätta upp fler vindsnurror så måste vi först bygga några nya reaktorer. Eller låter det ologiskt?
Inte alls, jag gillar det! Skitsmart att använda Carlgren, ungefär som med förbifart Stockholm, en miljöminister som bygger motorväg … det verkar så snällt liksom. Fortsätt! Exakt. Och så får han berätta att det krävdes hårda förhandlingar med övriga regeringen för att Centern skulle acceptera nya reaktorer. Vi har bland annat fått igenom en betydligt tuffare miljöpolicy och så drar Carlgren huvudpunkterna: all personal vid kärnkraftverken måste åka kollektivt till jobbet och återvinna sina lunchlådor.
Jag tror att det börjar bli hög tid för dig och mig att sätta oss ner för ett lönesamtal. Du är ju lysande! Var hittade vi dig egentligen?
På Riche. Det var Federley som rekommenderade mig.
Berätta inte det för någon.

Kalle Olsson

Mer läsning

Annons