Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sahlin på Mallorca

/

Partyledare eller partiledare? I den bästa av världar ska man väl kunna vara båda delarna, en flitig arbetare som på fritiden tillåter sig att ha kul. Men är man ordförande för Sveriges största parti, ett arbetarparti dessutom, gäller inte vanliga uppföranderegler.

Annons

I dag trumpetarar kvällstidningarna ut att Mona Sahlin tillsammans med en drös kändisar, däribland integrationsminister Nyamko Sabuni, rest till Mallorca för att fira festfixaren Micael Bindefelds 50-årsdag. Mona Sahlin åker utomlands dagarna innan kyrkovalet – ett val som Sahlin själv sagt vara ”lika viktigt som de andra valen” – och missar därmed chansen att agera vallokomotiv för socialdemokratin. Ingen katastrof i det, val vinns inte på valdagen.

Nej, det här handlar inte så mycket om en frånvarande partiledare utan om en drevjournalistik som är rent osmaklig. Hade Mona Sahlin rest till Mallorca med några anonyma tjejkompisar hade ingen höjt på ögonbrynen. Men nu råkar hon vara bekant med fel sorts folk. Skurkar och banditer? Nej, värre än så, kändisar!

Så fortsätter slaskrapporteringen, en irriterad sosse betonar att medan Fredrik Reinfeldt leder EU i kampen mot giriga bankdirektör sträcker Mona Sahlin ut sig i Medelhavet. I Sverige har vi fem veckors lagstadgad semester, det gäller även partiledare.

MedieDrevet mot Mona Sahlin har blivit ett slags perpetuum mobile, det bara går och går. Anständighetens gräns är sedan länge överkörd. Man undrar vilka kvällstidningsrubriker som ligger i framtiden. Några förslag:

  • Sahlin plockar inte upp hundbajset
  • Bildextra: Här petar Sahlin i näsan
  • S-ledaren försov sig till mötet

 

Mer läsning

Annons