Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Runda inte anställningsskyddet

/

Annons

Bemanningsföretag kan ha sitt berättigande. Vid tillfälliga toppar i produktionen kan extra arbete utföras utan att företagen behöver nyanställa. Det är rationellt. När företagen numera har kollektivavtal är problemen med systemet mindre än det var när det påbörjades i 90-talets inledning.

Men på senare år har ett missbruk av systemet uppkommit med syfte att runda anställningslagarna.

Senast gällde det vid Euro Maint Rail i Malmö där 91 personer sades upp för att senare erbjudas återanställning via ett bemanningsföretag. Semesterdagar och pensionsförmåner ryker. Gamla avtal är intet värda.

Ett annat uppmärksammat exempel rör en butik på Östermalm i Stockholm där alla anställda fick sparken därför att de krävde kollektivavtal. I stället fick de jobb via ett bemanningsföretag.

Problemet är att det i dag inte finns laglig möjlighet att stoppa detta.

Lagen om anställningsskydd visar sig än en gång inte vara för stark, utan för svag. Och med dagens regering lär en förändring vara omöjlig.

6F – sex fackförbund inom LO som samverkar lite extra, påpekar nu på DN Debatt att frågan därför är prioriterad i LO:s gemensamma avtalsförslag inför den avtalsrörelse som nu inleds. De sex förbunden visar att man har opinionen med sig.

Tre fjärdedelar av de tillfrågade säger nej till att företag ska kunna säga upp personal och sedan återanställa dem via bemanningsföretag. Fyra av fem LO-medlemmar är beredda att ta strid om saken. Är det möjligt att finna en lösning på det här avtalsvägen? Det är svårt att säga. Facken pressas av lågkonjunkturen. Fast det gör ju också företagen. Strid är att vänta.

Mer läsning

Annons