Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringsmöten på Facebook?

/

Nu blir jag nyfiken! Börjar spontansöka bland alla miljontals Facebook-användare. Några snabba sökningar ger vid handen att såväl arbetsmarknadsminister Littorin, utrikesminister Bildt som justitieminister Ask har egna användarkonton.

Annons
Regeringsmöten över Facebook - kom ihåg var ni läste det först.
Ja, man får man nästan intrycket att Facebook är något av ett andra hem för många av statsapparatens högsta funktionärer. Det fullständigt kryllar av dem!
Skulle riket hamna i krigsfara vore kanske Facebook något att överväga för riksdagens krigsdelegation, ett sätt att finta bort fienden. Talman Per Westerberg finns i alla fall registrerad plus en hel räcka ledamöter.
För er som inte känner till Facebook.com så är det en mötesplats på internet där medlemmarna kan kommunicera med vänner och knyta nya kontakter. Användarna kan publicera bilder och medverka i olika diskussionsgrupper. En av alla dessa grupper heter "Kan jag finna 100 000 människor som vill bli av med Maud Olofsson?". En mycket ambitiös målsättning, måste man ändå säga.
Hittills har gruppen bara lyckats samla ihop 1 244 supportrar. En av dem är länets landshövding Britt Bohlin. En medverkan som knappast lär falla i god jord hos Bohlins arbetsgivare, regeringen.
Om nu landshövdingen tvingas lämna denna grupp på grund av kommunminister Mats Odells (som för övrigt har ett antal diskussionsgrupper uppkallade i sitt namn) brist på humor, så lovar jag att omedelbums fylla hennes plats.
Det vore ju ve och skam om ett sådant roligt och viktigt forum skulle förlora en anhängare!

Mer läsning

Annons