Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om valfläsk och broskspäckad surkorv

/

Annons

Justitieminister Beatrice Asks avslag för Torvallaanstalten innebär också att det provisoriska häktet vid Östersundspolisen läggs ner och så drar den gamla transportkarusellen till Härnösandshäktet igång. 23 mil enkel resa.

Men än finns det hopp. Vid ett maktskifte lovar sossarna att leverera den sista kompensationen efter garnisonsnedläggningen, fängelset i Torvalla. Löftet från den gamla (S)-regeringen gäller. Politiker får ofta höra att de lovar runt men håller tunt. Här är ett exempel på motsatsen och man kunde tro att beskedet skulle få ett positivt mottagande i länet. Men inte i alla läger. ”Bodström steker valfläsk”, skriver ÖP:s center- partistiske redaktör Per Hansson.

Så Socialdemokraterna skulle istället ha försvarat regeringens politik, alltså först låta Kriminalvården plöja ner långt över hundra miljoner i prospekteringskostnader och sedan säga nej till fängelset? Tidigare stod Centerpartiet för en aktiv glesbygdspolitik. Decentralisering var ledordet, hela landet skulle leva och staten hade som stor arbetsgivare ett särskilt ansvar. Man undrar: Vad hände? När blev det valfläsk att hålla ett löfte och försvara principer som en gång i historien faktiskt låg i linje med centerpolitiken?

Men okej, sossarna bjuder på hängmörat. Vad står då på den borgerliga menyn? Det blir inget fängelse och häktet ryker. Lägg därtill den räcka med statliga jobb som dragits tillbaka sedan regeringsskiftet. Det smakar broskspäckad surkorv!

Mer läsning

Annons