Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om en annan tisdag i riket

/

Annons
Det är morgonrusch utanför den kooperativa förskolan i kvarteret. Från det särskilda vinkningsfönstret följer barnen föräldrarnas väg tillbaka till bilarna. Trots att kvällstidningen varnar om "Kaos i hela landet" på grund av ovädret ser jag denna morgon samma föräldrar vinka tillbaka till ungarna i vinkningsfönstret.
Något snökaos syns inte till, jag behöver inte ens skrapa bilrutorna. Kanske är det en tolkningsfråga vad som ingår i "hela landet"?
Här uppe betecknar vi tillståndet i enklare ordalag - vinter.

Tisdagen den 25:e november skulle kunna bli som vilken tisdag som helst. Eller så är det dagen när Anders Borg meddelar att staten köper loss Volvo och Saab från sina amerikanska ägare med den uttalade målsättningen att de två bilmärkena tillsammans ska utveckla världens mest effektiva batteridrivna bil.
- Vi gör detta för löntagarnas, ekonomins och miljöns skull, förkunnar Borg.
- Ett genidrag! utropar Göran Greider och Dagens Industri unisont.

På eftermiddan håller Mona Sahlin ett vibrerande brandtal om den demokratiska socialismen. Som en parentes inflikar Sahlin att socialdemokraterna vid en valseger 2010 omedelbart ska börja projektera för höghastighetståg med särskilt fokus på Norrlands inland.
- Helt naturligt att börja med Norrland, där är ju avstånden längst, säger s-ledaren till det samlade pressuppbådet.
Dessutom kommer all kommersiell flygtrafik söder om Stockholm, med undantag för Gotland, att förbjudas. Anledningen är flygets klimatpåverkan.
- Vi har inte råd med dessa excesser, förklarar Sahlin.

När kvällens Rapportsändning 19.30 börjar visar det sig att SVT har återinstallerat nyhetsankaret Rikard Palm.
En kvart in i sändningen hörs ett pip från Palms bröstfika, ett sms ...
Palms kultstatus på Youtube cementeras.

Vid 22-snåret ringer en 78-årig lyssnare in till Karlavagnen. Ämnet är fritt. Kvinnans ärende är enkelt: hon vill fråga sin pojkvän sedan åtta månader om han vill gifta sig med henne.
- Han ligger i sovrummet och lyssnar på P4, det gör han varje kväll, säger hon pillemariskt.

Mer läsning

Annons