Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu osäkras konfliktvapnen

/

Vi närmar oss en möjlig konflikt på arbetsmarknaden. Fackförbundet Handels har lagt ett strejkvarsel som om det faller ut kommer att slå hårt mot påskhandeln.

Annons

På en del håll kommer människor att behöva ta omvägar för att hitta lammsteken och den gravade laxen. Totalt 5 000 handelsanslutna omfattas av varslet, för länets del är det bara en elektronikbutik i Lillänge som berörs.

Konflikthoten (även GS-facket har aviserat stridsåtgärder) kommer inte som en blixt från klar himmel, med tanke på trögheten i avtalsförhandlingarna var de snarast väntade. Svårigheterna att nå en överenskommelse inom industrin har skapat problem för övriga branscher som otåligt väntat på ett normerande riktmärke för sina avtalsförhandlingar. Därför är det bra att Handels nu skärper tonen, vi behöver nya avtal och det snabbt! Varselhotet som kan komma att kosta berörda handlare omkring 200 miljoner i uteblivna intäkter borde få arbetsgivarsidan att tänka över sin förhandlingsvilja.

Såväl Metall som Handels och resten av LO-familjen är fast beslutna om att det måste bli ett stopp för arbetsgivarnas möjligheter att kringgå återanställningsrätten med inhyrd arbetskraft. Att som tjänstemännen inom industrin acceptera ett avtal utan begränsningar för bemanningssvineriet är ett otänkbart alternativ för LO. Med ett-låt-gå-avtal skulle vi få se repriser på till exempel Ericssons agerande i Gävle, där arbetare sparkades för att sedan återanställas på korta kontrakt.

Sånär som på en del reaktionära folkpartister och centerpartister finns en bred uppslutning bakom lagen om anställningsskydd. Inom löntagarkollektivet är det självklart att värna en ordning där rättvisa spelregler går före godtycke och anarki.

Fackets lönekrav anses av de flesta (Svenskt Näringsliv är undantaget) ligga inom det rimligas gräns. Det är viktigt att kraven är balanserade, ty hade löneanspråken uppfattats som orimliga skulle facket få problem vid en eventuell strejksituation. Nu är läget det omvända, Svenskt Näringsliv vägrar att återgå till en ordning som för några år sedan var helt självklar: den som blir uppsagd på grund av arbetsbrist har inom en niomånadersperiod förtur vid återanställning.

Det är inte bara fackens strejkkassor som avgör omfattningen på eventuella strejkåtgärder. Brutna produktionskedjor, stängda butiker och försämrad service drabbar förr eller senare alltid tredje part. Medborgarnas förståelse är därför viktig i ett konfliktläge. Den här avtalsrörelsen sitter emellertid facket med trumf på hand, man kämpar nämligen för en god sak.

Mer läsning

Annons