Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Morgon

Annons

Tänk om det här kunde vara en trevlig morgonspalt dit alla läsare kunde bläddra för att sen med ett leende gå vidare i tidningen och med dagen. Sån lär inte den här sidan bli på länge med den här verkligheten. I går mornade jag mig till radioekot. De är inte mycket roligare de. Men man lär sig mycket. Där fick jag idén till dagens huvudledare. När till och med de palestinier som anses mest moderata tappar allt hopp om en fred, ja de vill inte ens sätta sig vid samma bord som Israels representanter så förstår man vilken draksådd Israels övervåld innebär.

Nästa nyhet var inte mycket roligare den. De arbetslösa ska kollas så att de söker de jobb de anvisas. Det är klart att arbetslösa ska söka jobb. Det som störde mig var mest den upprörda tonen.

Om Du har sökt tio eller hundra jobb utan att få napp, är det lätt att förstå den som ledsnar. Och alla arbetsgivare minns nog inte heller alla de arbetssökande som tvingas söka jobb de inte kan få. Regeringen borde ge ett innehåll i form av utbildning till de arbetslösa istället för att öka skallet mot de allt fler utan jobb.

Längre fram i ekot fanns så ett utdrag ur president George W Bushs sista tal till nationen. Gud vare tack att han försvinner. Allt måste bli bättre än en man som delar upp världen i onda och goda utan minsta gråzoner. Om Bush skulle ha rätt så skulle han nog förvånas över att så många miljoner, med mig, skulle placera honom på den onda sidan.

Han borde hamna i krigsförbrytardomstolen tillsammans med Israels ledning.

Mer läsning

Annons