Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julbord für alle

/

Annons
Att göra skillnad på personal och personal är ett jäkla otyg som vissa arbetsgivare håller på med. Medan den fasta personalen åtnjuter särskilda förmåner blir vikarier och timanställda utan, trots att man gör samma jobb och har samma behov. Denna selektiva personalpolitik är mycket effektiv om man söker skapa dålig stämning.
Naturligtvis kan man inte kräva att en timanställd som tar några ströpass ska medbjudas på den efterlängtade team- buildinghelgen med helpension. Nej, det handlar inte om att skapa millimeterrättvisa utan om att sudda bort de småaktiga och enerverande detaljskillnaderna.
LT berättade häromdagen att barnlediga och långtidssjukskrivna inom LSS-enheten i Krokoms kommun inte fått någon inbjudan till årets julbord. Det här gäller alltså inte personal med olika anställningsformer utan medarbetare som av olika anledningar är frånvarande.
Att behöva lämna jobbets gemenskap vid sjukdom kan upplevas som en extra pålaga till en redan ansträngd situation; helt plötslig försvinner den sociala gemenskapen och känslan av att vara behövd.
Självklart borde hela personalstyrkan bjudas på julbord! Enklare sätt för arbetsgivaren att visa de frånvarande sin uppskattning går knappast att tänka sig.
Efter uppståndelsen har ansvarig på LSS-enheten i Krokom nu bytt fot och välkomnar även sjuk och föräldraledig personal till julbordet. Andra arbetsgivare bör se och lära.
foto: mats andersson

Mer läsning

Annons