Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grattis Helena!

/

Årets upplaga av november var dopade DDR-idrottare, bortspolade semestrar, skövlade regnskogar och Jerry Williams stora vemod.

Annons

 Den ena dagen mer deprimerande än den andra.

Under föregående månad (nej, den var så rutten att den knappt förtjänar att nämnas med namn) lyckades solen penetrera grådasset under en sammanlagd tid av tolv och en halv timme.

Men nu har det förhoppningsvis vänt! Det ligger snö på marken, kvicksilvret visar minusgrader och Helena Jonsson har precis vunnit bragdguldet.

Nej, jag såg inte vad som hände i Barcelona i söndags (det gick tydligen bra för en svensk) utan säger i stället: Grattis Helena! För första gången föräras en skidskytt Svenska dagbladets guldmedalj, vilket inte bara är ett erkännande för Helena Jonsson utan till en sport som alltfler svenskar har tagit till sina hjärtan.

Det blir mycket ståhej kring en bragdguldsvinnare, fast Helena Jonsson verkar inte vara typen som hetsar upp sig i första laget, och det är nog bra för i eftermiddag gäller det. Då ska Helena Jonsson visa Kati Wilhelm att hon rest till Östersund i onödan.

Mer läsning

Annons