Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glöm inflyttningskampanjerna

/

Annons

Y Undrar om antalet rosor adresserade till landstinget kommer att minska nu? En stor del, ja en majoritet skulle jag tro, av de rosor som införs på LT:s läsarsidor är på ett eller annat sätt kopplade till någon av landstingets verksamheter. När jag går igenom listan med kommande besparingar tänker jag just: det här kommer att minska rosorna. För det är verkligen en brutal lista! Alla jämtar blir på något vis berörda.

Nu försvinner mycket av den service som vi tidigare placerat under kategorin livskvalitet. Guldkornen i tillvaron. Det som gör att ett jobbigt problem ändå kan kännas överkomligt.

Några exempel: resande med Ambuss ska inte längre erbjudas fika på bussen, pappagrupperna ska upphöra, gravida mammor ska inte längre få gå på mammabad, barn med måttliga motoriska svårigheter nekas möjlighet till särskild simskola, gruppstöd till föräldrar med svårstyrda barn ska upphöra, patienter som har svårt att säga ”R” får hädanefter klara sig själva.

Jag betvivlar inte att det finns viktigare saker att spendera våra skattepengar på, allvarligt sjuka till exempel. Men som länsmedborgare känns det ändå skit att behöva konstatera att vi inte ens har råd att erbjuda sjuka på väg till Umeås universitetssjukhus en macka och en kopp kaffe. Det är ett fattigdomsbevis, det är ett tecken på utarmning, det befäster den loserstämpel som sedan länge förföljt Glesbygdssverige.

nu är inte rätt läge att köra några glättiga inflyttningskampanjer på Stockholms centralstation. Den omtalade jämtländska livskvaliteten har precis begravts i en hög av besparingar. Z

Kalle Olsson

kalle.olsson@ltz.se

Mer läsning

Annons