Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förtroende

Annons

Kolla textteve på 4:an sidan 110. Meddelandet kom från en facklig aktivist i stan. Där stod: Mona Sahlin tappar i förtroende. En lämplig nyhet att dra fram kvällen före Sahlins framträdande i Almedalen.

Lika sant som att Maud Olofsson lär få gå om hon inte leder centern till valseger, det kanske är därför hon på tisdagkvällen inte alls avvisade Lars Adaktussons påstående om att hon var aktuell som EU-kommissionär, lika sant är att detsamma gäller för Mona Sahlin.

Till politikens mysterier hör ju att samma Mona Sahlin som i tidigt 90-tal så tydligt gick hem i stugorna inte alls har lika lätt i opinionen längre.

Kanske är jag alltför optimistisk. Trots allt ska ingen vänta sig att jag är opartisk i en sak som denna. Men jag tycker mig ha sett en betydligt vassare Mona Sahlin de senaste framträdena. Gårdagens tal i Almedalen i Visby var inget undantag.

Självförtroendet har växt. Jag vet inte varför det inte synts tidigare. Men rätt säkert är att det är vad väljarna vill se. När de ser det vänder vinden. Tror jag.

Till de socialdemokrater som ännu tvivlar säger jag: vad är alternativet. Tåget har redan lämnat perrongen. Det är Mona Sahlin och den rödgröna alliansen som gäller för alla som inser att alternativet med fortsatt borgerligt regerande leder fel.

När det är sagt så gäller nog det jag inledde med fortfarande. Förlorar Sahlin valet får hon gå. Så illa lär det knappast gå. Fast risken är att Sveriges EU-kommissionär då hur som helst heter Maud Olofsson.

”Till de socialdemokrater som ännu tvivlar säger jag: vad är alternativet. Tåget har redan lämnat perrongen. Det är Mona Sahlin och den rödgröna alliansen som gäller för alla som inser att alternativet med fortsatt borgerligt regerande leder fel.

Mer läsning

Annons