Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjällnäs och Åre i topp

Annons

Hotellanläggningen Fjällnäs Est. 1882 i Funäsdalen rankas som världens sjätte mest intressanta resmål. Sug på den Kazakstan (36:e plats), Stockholm (44) och Västernorrland (ej rankad)! Det är ansedda New York Times som har utsett Fjällnäs Est. 1882 till ett av årets mest spännande resmål.

Två anmärkningar.

New York Times rese- reportrar måste ha ett särdeles trevligt jobb.

Jag har varit i New York två gånger, men aldrig i Fjällnäs. Kanske kan man tycka att det är ett exempel på globaliseringens paradoxer. Vi reser kors och tvärs över jordklotet för att hitta vackra och fängslande platser att reparera våra stressade kroppar, men missar fullständigt vad som finns alldeles bakom husknuten.

Fjällnäs Est. 1882 är placerat i kategorin luxuösa resmål. Det skulle inte förvåna mig om slutnotan för en tilltagen weekend i Fjällnäs kostar ungefär lika mycket som en New Yorkresa i budgetklass. En annan av globaliseringens paradoxer: en flygresa till en annan kontinent kan nuförtiden kosta lika mycket/lite som en bättre SJ-biljett mellan Östersund och Malmö.

Vi säger grattis till Fjällnäs!

Grattis också till Åre som utsetts till årets bästa skidort av resemagasinet Condé Nast Travellers. Fast det visste vi ju redan.

Mer läsning

Annons