Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Excesserna äventyrar ekonomin

/

Annons

Enligt Finansinspektionen lever inte hälften av landets finansiella företag upp till de nya reglerna för bonussystem. Regelverket är ett försök att försöka begränsa den risktagningskultur som rörliga ersättningssystem lätt ger upphov till. Saker och ting händer nämligen inte av sig självt, någonstans sitter en fondmäklare och överväger om hon eller han ska testa sin smala lycka. Vetskapen om att saftig bonus väntar i händelse av en framgångsrik affär skapar incitament för irrationella beslut. Därför är det bra att Finansinspektionen skärpt reglerna; alla anställda med rörliga ersättningar i finanssektorn ska omfattas av en ersättningspolicy som fördröjer bonusutbetalningar eller slopar dem helt om resultatet försämras väsentligt. Ännu bättre vore förstås om branschen lever upp till reglerna.

Ja, hela näringslivet skulle behöva en rejäl injektion mått och sans. De groteska ersättningsmodellerna för finanssektorns och näringslivets storspelare äventyrar stabiliteten i ekonomin. I fallen med Lehman Brothers och Carnegie satte risktagandet hela systemet i gungning. Men bonus- och löneorgierna skapar också psykologiska spänningar.

Arbetsmarknadens parter håller som bäst på att förbereda sig för nästa avtalsrunda, och från facket ser man inte med blida ögon på direktörernas löneutveckling. IF Metalls ledning talar nu om pay back time. Under industrikrisen haglade uppsägningarna och de som fick behålla jobben accepterade lönesänkningar för att rädda företagen. Detta samtidigt som näringslivets toppskikt fortsatte att strö pengar över sig. Så kan det inte fortsätta.

Mer läsning

Annons