Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Div. noterat

Anställda vid klädkedjan Hennes/Mauritz hade sex i affären. Zlatan intar Camp Nou. Kalle Anka piratkopierar. ”Ge Michael Jackson Nobels fredspris”. VM-guld till Sarah Sjöström! Inledningen av nyhetsveckan har som vanligt bjudit på blandad kompott.

Annons

Att kopulera på arbetstid är väl inget att uppmuntra, relationer på jobbet kan ju utvecklas till ganska invecklade historier.

Zlatans klubbyte har dominerat sportpressen de senaste veckorna. Jag kommer att på tänka Karin Svensson Smith som för några år sedan bytte parti från Vänsterpartiet till Miljöpartiet. Vad jag kan erinra mig orsakade inte övergången särskilt mycket rabalder.

I det näst senaste numret av Kalle Anka får Kalle en snilleblixt, man kan ju kopiera musik och sälja kopiorna! Kalle springer till affären och köper en cd-skiva som han kopierar. Tydligen har ett antal läsare reagerat mot att Kalle framställs som en girig tjuv. Ansvariga förlaget ”beklagar” om Kalles tilltag upplevts som provocerande. Har ni tänkt på att företag numera är blixtsnabba på att lägga sig platta för minsta lilla kritik? Jag vet inte om det beror på Janne Josefsson, skräcken för att bli porträtterad i dålig dager gör att företagens pr-avdelningar växlar upp vid minsta lilla anklagelse. Att inte Kalle Anka skulle få piratkopiera – det är ju för sjutton en tecknad serie! – måste vara något slags rekord i moralpanik. För övrigt blir Kalle bryskt tillrättavisad av farbror Joakim några fönster längre fram.

Har Henry Kissinger fått Nobels fredspris så vore det väl inte så märkvärdigt om Michael Jackson också fick det.

Sarah Sjöström, vilken prestation! Hoppas bara att 15-åringen från Södertörn hinner leva det ”vanliga” tonårslivet mellan simtagen. KO

Mer läsning

Annons