Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det nyliberala drivhuset

/

Normalt brukar de politiska ungdomsförbunden uppfattas som friska fläktar i det politiska rummet. Från den radikala utposten trycker ungdomarna på för en tydligare, tuffare och ibland tokigare politik.

Annons

När centerns ungdomsförbund, CUF, höll förbundsstämma i Östersund i helgen var det både tufft och tokigt. Bland annat motionerade ungdomarna för en nedläggning av Folkhälsoinstitutet. Varför? Argumenten är saxade ur den nyliberala skolboken. Den anorektiska nattväktarstaten är slutmålet. Folkhälsoinstitutet ”lägger sig i andra människors liv och hälsa”, förklarade härjedalingen Hanna Wagenius, nyvald till CUF:s förbundsstyrelse. Näringslivet är bättre skickat att sköta folkhälsoupplysningen, ”de vill ju ha nöjda kunder”, förklarade hon.

Så rökare som funderar över rökningens effekter på allmänbefinnandet kan med fördel kontakta sin cigarettillverkare! Och den som önskar tips för en sund och balanserad kost kan väl kontakta den där kända snabbmatskedjan, de har en sådan fråga-svar-tjänst på sin hemsida.

Och eftersom sexualiteten är en fråga för individerna och eftersom individer kan vara såväl kära som kåta eller bara vilja tjäna pengar är det hög tid att den tio år gamla sexköpslagen också skickas i graven. Så får vi mindre problem med människohandel? Nej, förmodligen inte, men sexköparna slipper i alla fall känna sig så förbannat utpekade när de jagar umgänge.

Månne det bli centerns ungdomar, dessa frihetsidealens oförvittrade bärare, som slutligen befriar oss från den socialistiska förmyndarstatens bojor?

Lås oss hoppas att Thorbjörn Fälldin lyckades undgå rapporteringen från CUF-stämman.

KO

Mer läsning

Annons