Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blunda, klipp och klistra

/

Den av Aftonbladet påhittade ”Stiftelsen välj vindkraft” skickar ut ett motionsförslag medvetet preparerad med faktafel.

Annons

Trots felen kopieras delar av ”stiftelsens” underlag och blir en motion som efter mindre noggrant övervägande undertecknas av länets socialdemokratiska riksdagsledamöter Stefan Wikén, Marie Nordén och Berit Andnor.

Efter gårdagens avslöjande känner sig alla dumma, speciellt Stefan Wikén som ansvarade för motionens framställan, han känner sig jättedum.

Det kan säkert kännas lockande att saxa ur ett färdigformulerat dokument, särskilt när man som oppositionspolitiker vet att motionen med 99 procents sannolikhet ändå kommer att röstas ner. Men det lämnar ett trött och slappt intryckt. Det har tidigare varit en offentlig hemlighet att särintressen ibland hjälper politiker med underlag i frågor där man delar åsikter. Facket gör det, näringslivet gör det – alla gör det.

Nu är hemligheten ute och det är väl det enda positiva med den här historien. Vem vågar blunda, klippa och klistra efter det här?

Mer läsning

Annons