Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra sidan av myntet

/

En som inte är fullt lika lyckosam på kärleksfronten är bloggaren, modellen, författaren, före detta Big brother-deltagaren – ja, säg skandal- drottningen! – Linda Rosing.

Annons

Men skam den som ger sig. I går började hennes nya TV-program att sändas, Den rätte för Rosing. Idén är att tittarna ska följa Rosing när hon dejtar olika män, förhoppningen är naturligtvis att hon slutligen ska finna den rätte.

Det finns åtminstone en beröringspunkt mellan Linda Rosing och kronprinsessan Victoria – allmänhetens till synes bottenlösa intresse för deras kärleksliv. Men intresset bygger på helt olika förväntningar.

Linda Rosings namn är synonymt med utsmetat smink, skönhetsoperationer, sprit och offentliga relationsdramer – tillgängligt för alla som har råd att köpa en kvällstidning. Rosing är Sveriges egen motsvarighet till Anna Nicole Smith.

Kronprinssessan Victoria representerar andra sidan av myntet. På henne publiceras inga papparazzibilder när hon dansar halvnaken på borden eller dyker i St Tropez varma vatten. Victoria förkroppsligar den konservativa kvinno-myten. Hon och pojkvännen Daniel Westling bor på Drottningholm, men har hittills varit skrivna i olika hus. Några barn innan giftermålet är förstås inte att tänka på. Fram tills i går – alltså samma dag som förlovningen tillkännagavs – var deras relation en offentlig hemlighet.

Kvinnan är en pappersdocka som vi kan klippa och klistra tills vi skapat vår idealtyp. Vilken kvinnobild som skrämmer mig mest, Linda Rosings eller kronprinssessan Victorias? Svaret är inte givet.

 

Mer läsning

Annons