Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ACB förtjänar ett bättre öde

Annons

Kommer länet att åka på ytterligare en stjärnsmäll? Vi minns hur förra vårens nedläggningsbesked av Flextronics fick marken att gunga. Nu handlar det om ACB Laminat som återigen står på ruinens brant. Pengarna är slut och 250 arbets- tillfällen är direkt hotade. Fast alla förstår att en konkurs skulle skicka chockvågor genom hela den lokala samhällsekonomin.

Men trots det allvarliga läget och trots de snäva tidsramarna – företaget har bara tre månader på sig att bygga upp ett kassaflöde – finns en kollektiv känsla att det här ska vi banne mig klara.

Senast i somras var ACB nere för räkning, men man lyckades då resa sig. Kanske är det tidigare motgångar som har skapat den starka över-levnadsinstinkten.

Det tycks för närvarande råda ett slags organiserad panik inom ACB – det är brådis, men målbilden är tydlig. ”En konkurs av företaget är otänkbart”, förklarar vd Hans Ederwall myndigt.

Alla vet vad som krävs för en fortsatt produktion: det handlar om att säkra och utvidga kundunderlaget och vända på alla stenar för att hitta möjliga effektiviseringsåtgärder.

Konkurs? Nej, ACB Laminat förtjänar ett bättre öde.

Mer läsning

Annons