Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wanja bäddar för alliansseger

Annons

Hur skall Wanja Lundby-Wedin möta avtalspensionärer och löntagare i 2010 års val-rörelse? Hon representerade LO i styrelsen för AMF och arvoderades 70 000 kronor per år för ett styrelsemöte varannan månad. Ingen dålig timpenning. Att samtidigt ondgöra sig om andras girighet när man har 23 andra styrelseuppdrag. Det är klart att hon sitter och sover med sådan arbetsbelastning.

Eller är det så enkelt att hon inte begrep hur många nollor det fanns med i pensionsavtalet till Elmehagen? Ett avtal som slutar på 112 miljoner. Dessutom flyttade han sitt eget kapital från AMF-pension till en annan förvaltare.

Tre dagar efter avslöjandet kom det ett brev från AMF-pension att AMF sänker pensionen med 313 kronor per månad. Det blir 3 716 kronor per år. Det är ett avtal som inte bara drabbar nuvarande pensionärer utan det kommer att ha efterverkningar för kommande AMF pensionärer.

Förklara det för en miljon AMFare den 1:a maj och inför valet 2010. Hon måste väl inse att hon är en belastning för socialdemokraterna. Vi kan ta en titt 15 år tillbaka i tiden. LO basen Stig Malm tecknade ett fallskärmsavtal till BPA- chefen. Malm hade i alla fall förstånd att kasta in handduken. Att allting ska behöva upprepas när det gäller LO: s ordföranden under en 15-års period.

Är det inte på tiden att LO hyr in en person som är ekonom och styrelseproffs som för vår talan i AMF- styrelsen? En som inte blir förd bakom ljuset som, Wanja säger att hon har blivit.

Nu har jag sagt mitt som AMF-pensionär och socialdemokrat. Då återstår det bara att gratulera Alliansen till 2010 års valseger.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons