Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vissa skoterförare förstör

Att köra snöskoter är en upplevelse för alla. Tillsammans med goda vänner och erfarna förare en tur från Sälen till Treriksröset, gränsstenen mellan Norge, Finland och Sverige. Ett minne som finns kvar livet ut.

Annons

Planeringen av en upplevelse av den här kalibern kräver mycket goda kunskaper om exempelvis färdväg, övernattningar, proviant och tankställen. Det är så här utvecklingen av snöskoteråkning har skett de senaste åren i takt med utvecklingen av maskiner i alla avseenden.
Vi som är valda av våra medlemmar för de klubbar som finns över den del av Sverige där snöskoteråkning är möjlig är upprörda. Vissa skoterförare framför sina fordon på ett sådant sätt att det är mycket störande för omgivningen i bostadsområden och byar. I områden med skogsplanteringar och ungskog orsakar denna ansvarslöshet och okunnighet skador för stora belopp. Körning på gator och torg kan inte accepteras förutom i områden där sådan körning gjorts laglig i lokala bestämmelser. Förare som inte har förarbevis och rätta åldern upplevs tillsammans med trimpipor och höga hastigheter som ett allt större problem både då det gäller den ökade risken för olyckor och människors livskvalitet. Vilka får ta smällen? - De 99% av skoteråkarna som sköter sig.
Ni har den stora majoriteten av skoteråkare med er. Kom ihåg att precis som vid många andra aktiviteter är det en liten grupp människor som orsakar problemen jämfört med de som vill ha ordning, reda, hänsyn och nyktra förare.
Låt oss slippa fler förbud och inskränkningar för detta fantastiska rekreations- och arbetsfordon.

Snofed (Sveriges snöskoterägares riksorganisation)

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons