Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill sänka skatterna

/

Jöns Bertil Ericsson och Curt Persson från PRO, skriver i en insändare i LT att det är dags för ett pensionärsuppror.

Annons

Detta pga att pensionärer betalar högre skatt än förvärvsarbetande. Nu genomför dock Alliansregeringen för andra året i rad en skattesänkning för landets pensionärer. Visserligen är en inkomstförbättring på några hundra kronor varje månad kanske inte tillräckligt, men definitivt ett steg i rätt riktning.

Jöns Bertil och Curt, från det till Socialdemokraterna närstående PRO, känner kanske inte till att förra gången skatten sänktes för pensionärer, var under den borgerliga regeringen 1991–94. Under de följande tolv socialdemokratiska regeringsåren blev det inga skattesänkningar för pensionärerna. Under dessa år i opposition föreslog Moderaterna varje år skattesänkningar för pensionärerna. Varje gång avslogs dessa förslag av den socialdemokratiska regeringen. Varje gång röstade alla socialdemokratiska riksdagsledamöter mot sänkt skatt för pensionärerna. Varje gång röstade även våra lokala socialdemokratiska riksdagsledamöter mot sänkt skatt för pensionärerna.

Jöns Bertil och Curt bör komma ihåg att Socialdemokraterna vill höja skatten på förvärvsinkomster för att kompensera pensionärerna. Vi vill i stället fortsätta att sänka skatten för pensionärer. Vi tror på en politik för att alla människor oavsett ålder ska få behålla mer av sin inkomst. Socialdemokraternas politik är att de vill ha hög skatt för alla. De vill att Sveriges pensionärer åter ska betala världens högsta skatter.

Jananders Mattsson (M), Lit

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons