Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilket är regeringens ansvar?

Vår borgerliga regering förväntar sig att alla medborgare ska vara med och ta ansvar. Vi ska uthärda krisen och svårigheterna.

Annons

Men man undrar om moderaterna själva är med och tar ansvar för Sverige.

I Vellinge kommun som ligger nästan två mil från Malmö har de moderata politikerna avsagt sig ansvaret för Sveriges flyktingpolitik. Sverige kan ta emot flyktingar men de moderata politikerna i Vellinge har bestämt att flyktingarna inte ska sätta sin fot i Vellinge eftersom flyktingarna är en ”statlig angelägenhet”.

Man undrar vilken stat Vellinge är en del av? För det verkar som om de inte vill vara en del av den svenska staten. I Vellinge är det moderaterna som har majoritet. Att vägra ta ansvar och låta andra ta ansvaret är alltså en del av moderaternas politik. Om vi alla vore moderater och vägrade ta ansvar för Sverige, vad skulle då hända med vårt land?

Alla länder har någon sorts flyktingpolitik och alla kommuner ska vara med och ta ansvar. Det behöver inte handla om solidaritet med andra länder. Man kan också ta ansvar för flyktingar för att lätta bördan för andra kommuner. Man kan solidarisera med Sverige och dela ansvaret. Men de moderata politikerna i Vellinge tänker i andra banor. De har bestämt sig att Vellinge ska njuta av de rikedomar som Sverige erbjuder medan de struntar i allt ansvar som Sverige kräver.

Om vi alla hade värderingar som moderaterna har i Vellinge så skulle det inte finnas någon kvar i Sverige som skulle ta ansvar.

Innan Reinfeldt-regeringen kräver att vanliga svenskar ska ta mer ansvar och uthärda svåra tider borde de prata med sina partikollegor i Vellinge som är bland de mest oansvarigaste politikerna i hela Sverige.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons