Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilket ansvar tar Reinfeldt?

/

Annons

Vi tar vårt ansvar för att Gerda, 84 år, ska få hjälp med matlagning, städning och livsnödvändig medicin, för att Lovisa, 5, kan vara på förskolan när pappa och mamma är på jobbet, för att Fredrik, 14, ska gå ut grundskolan med godkända betyg och kunna fortsätta på en bra gymnasieutbildning, för att Elisabeth, 45, ska kunna ta bussen till jobbet, för att Erik, 60, ska få sin knäoperation, för att ambulansen är snabbt på plats när Siv drabbas av hjärtinfarkt.

Listan kan göras mycket längre på vad vi kommun- och landstingspolitiker tar ansvar för, efter medborgarnas behov och efter de geografiska förutsättningarna. 

Det är i det närmaste ett hån mot medborgarna och personalen inom kommunerna och landstingen att Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt står i SVT och säger att de ekonomiska svårigheterna i kommuner och landsting beror på att kommunpolitiker inte tagit sitt ansvar. Med det måste statsministern mena att vi inte skurit ner tillräckligt mycket i skolan, vården och omsorgen.

Att vara statsminister och ingå i regeringen kräver att man tar ansvar för utvecklingen i landet.

Det handlar inte bara om att sänka skatter utan också att ta hand om konsekvenserna av skattesänkningarna. Det är hög tid att Fredrik Reinfeldt och den borgerliga regeringen inser detta och börjar agera.

J Att vara statsminister kräver att man tar ansvar för utvecklingen i landet. Det handlar bland annat om att ta hand om konsekvenserna av skattesänkningarna.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons