Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktig alliansreform för den enskildes bästa

Annons

Alliansregeringen har fattat en hel del viktiga beslut vilka försöker se till den enskildes bästa. Ett sådant beslut är den så kallade vårdvalsreformen och i tillägg den fria etableringsrätten för privata aktörer inom primärvården.

Landstinget fattade vid det senaste landstingsfullmäktige beslut om att reformen, som är tvingande för landstingen, nu ska införas från och med den 1 januari 2010. Reformen är inte tvingande i den meningen att inte varje landsting själv kan utforma reformen utifrån lokala förhållanden och i vårt fall är det en viktig faktor att ta hänsyn till, det faktum att länet till största delen omfattas av glesbyggd.

S, V och MP fattade beslutet utan att man delar regeringens syn på denna för den enskilde så viktiga förändring. Vi i den borgerliga alliansen däremot, inser att den här reformen är en av de viktigaste och största förändringarna av den svenska sjukvården. Vi är glada för att den enskilde, bland annat i vårt län, nu själv får bestämma vart han/hon ska söka medicinsk hjälp och att beslutet om en sådan självklarhet, nu flyttas från politikernas sammanträdesrum och hem till den enskildes eget köksbord.

Sorgliga kommentarer hördes främst från S, och V, som avser att riva upp denna demokratiska reform, om man vinner regeringsmakten vid valet.

Slutsatsen för oss borgerliga, blir därför att varje röstberättigad som vill värna det egna självbestämmande ska värdera de två politiska blockens åsikter i den här frågan och därefter ta ställning till självbestämmandet om den egna hälsan, eller politisk överprövning.

Den borgerliga alliansregeringen och Allians för Jämtlands län i landstinget, vill och kommer att värna denna viktiga reform och dig som vårdkonsument.

Christer Siwertsson (M), gruppledare och kandidat vid landstingsvalet 2010. Saila Quicklund,(M), länsförbundsordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons