Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi har ansvar för alla elever

Svar till Tony Olofsson, partisekreterare för Rättvis Demokrati. I barn- kultur och utbildningsnämndens budget finns det inte mera pengar än att det räcker till det som förvaltningschefen har föreslagit.

Annons

Sedan kan man ha åsikter om att det inte är ok med alla dessa skolnedläggningar, men förvaltningen är skyldig att föreslå en budget i balans. Detsamma gäller nämnden. Vi är skyldiga att anta en budget i balans, antingen genom att anta förvaltningens förslag eller att komma med ett eget. Detta gäller alla partier.

Ni föreslår att vi ska minska från 10 rektorer till 3? Men i dag har vi bara 7, 5 rektorstjänster i hela kommunen! I nya skollagen skärps kraven ännu mera på rektorerna. Rektor har i dag både statliga och kommunala uppdrag. Om RD skulle ta och titta på hur andra kommuner har det, och även sätta sig in i vad som ingår i en rektorstjänst, skulle man förhoppningsvis inse att tre rektorer är omöjligt i vår kommun.

Sen säger ni att vi har ett ansvar för eleverna i Bodum?

Jag har ansvar för alla elever i kommunen oavsett om de bor i Bodum eller i någon annan ort. Jag bryr mig inte om var vi kan få många röster som RD gör. Min förhoppning är att när alla beslut har fallit på plats vad gäller framtidens skola i Strömsund så har vi kommit fram till det som är bäst för eleverna ur deras möjlighet till bästa möjliga utbildning.

Lars-Eric Bergman (M), ordf barn- kultur- och utbildningsnämnden Strömsund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons